PENTUVÄLITYS

Ei tällä hetkellä pentueita.

LIITY JÄSENEKSI!

Saavuta dogomaisia etuja Dogo Argentino Club Finland ry:n jäsenenä. Lue lisää jäsenyydestä täällä!

MEITÄ TUKEMASSA

biofarm_allekain_web.png  DC_logo_web.png  fitdog_logo_web.png wuffi-logo.jpg

DACF - LYHYT HISTORIIKKI

Dogo Argentino Club Finland ry. perustettiin vuonna 1993 ja se toimi ensin nimellä Etelä-Amerikan molossit ry, joka hyväksyttiin patentti- ja rekisterihallituksessa vuoden 1995 alussa. Nykyiseen muotoonsa yhdistyksen nimi muutettiin vuoden 1996 lopussa, tosin maata määrittelevä loppuliite "Finland" lisättiin 2000-luvun lopulla. 

Dogo Argentino Club Finland ry. toimii 1.1.2007 alkaen Suomen Seurakoirayhdistys ry:n alaisuudessa kuuluen aiemmin Bullmastiffit ja Mastiffit ry:een.

Yhdistyksemme perustettiin dogo argentino-rotuisten koiranomistajien yhteiseksi "hupi-yhdistykseksi", joka mahdollisti omistajien keskinäisen tapaamisen ja ajatusten vaihdon mukavan ajanvieton merkeissä. 
Vuonna 1999 yhdistyksen syyskokouksessa tehtiin päätös anoa dogo argentinoille oikeutta kilpailla palveluskoirakokeissa. Tämä johti pitkään anomisprosessiin sekä käymistilaan yhdistyksessä, kun mahdollisten kilpailuoikeuksien saamiseen alettiin pikku hiljaa valmistautua suunnittelemalla yhdistyksen toiminnalle tulevaisuudessa tulevia uusia haasteita. Anomisprosessi päättyi viimein vuoden 2002 elokuussa, kun Suomen Kennelliitto myönsi dogo argentinoille oikeuden kilpailla palveluskoirakokeissa. Tämä asetti yhdistykselle lisää vaatimuksia mm. koulututtaa jäsenistöstään koetoimitsijoita sekä muita toimihenkilöitä. Kevääseen 2003 mennessä kolme henkilöä oli suorittanut koirankouluttajakurssin ja kolme oli menossa kesällä maalimieskoulutukseen.

Eduardo Lavado arvosteleamassa erkkarissa 2005.

Lavado kävi arvostelemassa myös 2010.

Yhdistys sai myös rotuyhdistykseltä (Bullmastiffit ja Mastiffit ry.) tehtäväkseen oman jalostustoimikunnan perustamisen. Jalostustoimikunta kokoon kutsuttiin vuoden 2003 keväällä, jolloin se piti ensimmäisen kokouksensa. Jalostustoimikunnan tehtävänä on omalla työllään auttaa rotuyhdistystä määrittelemään dogo argentino-rotuisten koirien jalostukselle asetettuja tavoitteita. Helmikuussa 2005 Suomen kennelliiton hallitus hyväksyi Dogo Argentino Club ry:n rotua harrastavaksi yhdistykseksi.
Ensimmäinen oma virallinen erikoisnäyttely pidettiin 2007, ja sen jälkeen näyttely on järjestetty vuosittain. Dogo argentinot saavuttivat oikeuden kilpailla palveluskokeissa jälleen vuoden 2009 alusta. Kiitos muutaman ahkeran harrastajan, on tällä kertaa saatu koetuloksia myös aikaiseksi, pitäen pk-oikeudet rodullamme jatkossakin. DACF ry on myös tiivistänyt yhteistyötään Palveluskoiraliiton kanssa. 

Uusia dogotuomareita koulutuksessa 2007.

2008 erkkaria vietettiin Karhulan Hovin hulppeissa maisemissa.

Mindi luonnetestissä 2011.