PENTUVÄLITYS

Ei tällä hetkellä pentueita.

LIITY JÄSENEKSI!

Saavuta dogomaisia etuja Dogo Argentino Club Finland ry:n jäsenenä. Lue lisää jäsenyydestä täällä!

MEITÄ TUKEMASSA

biofarm_allekain_web.png  DC_logo_web.png  fitdog_logo_web.png wuffi-logo.jpg

ERIKOISNÄYTTELY 2013

Tuomari Bellavitis arvostelemassa.

Yhdistyksen kuudes virallinen erikoisnäyttely järjestettiin tutussa paikassa Järvenpään Matkailukeskuksessa 15.6.2013. Tuomariksi saatiin lähes legendaariset mitat täyttävä Carlos Bellavitis Argentiinasta. Bellavitis on kasvattut tuhansia dogoja kennelnimellä Bravoure Blanche - siis koiria, joita löytyy lähes jokaisen suomalaisenkin dogon sukupuusta. 

Bellavitiksen erinomaisesta maineesta huolimatta näyttelyyn ilmoittautui vähiten dogoja koko itsenäisen erkkariuramme aikana; vain 44 dogoa, kun toiveissa oli jopa 60 koiraa. Mutta ei se määrä, vaan laatu, sanoi herra Bellavitis, ja arvostelikin kaikki osallistujat ajan kanssa ja erittäin tarkasti. 
Erkkaria edeltävät päivät satoivat lähestulkoon kaatamalla läpi vuorokauden, mutta kuin ihmeen kaupalla erkkaripäivä olikin poutainen. Navakka tuuli aiheutti taas haasteita kehäsihteeritelttamme rakenteisiin, mutta uhkaavat pilvet pysyivät vain taivaanrannassa, eikä päivän aikana tullut pisaraakaan vettä. Myös nurmialue ehti kuivua tuulen ja auringon yhteisvaikutuksesta olematta liukas tai upottava. 
Erkkarin rotunsa parhaiksi koiriksi Bellavitis valitsi täsmälleen saman pariskunnan, kuin italialainen Bueti edellisvuonna: Tiina Ritvasen ja Jani Tolosen venäjäntuonnin Vencedor de la Costa Duendon rotunsa parhaaksi ja VSP:ksi Juuso Koivusaaren kasvattaman Tigidas Unican, jonka omistaa Tuire Merenmies. 

Dogo Argentino Club Finland ry kiittää kaikkia näytteilleasettajia, yleisöä, tuomaria, tukijoitaan ja etenkin talkootyöläisiä erinomaisesti onnistuneesta näyttelystä sekä onnittelee suomalaisia kasvattajia menestyksestä näyttelyssä. 

Toivottavasti tapaamme taas erikoisnäyttelyssä 2014!

Tuomari: Carlos Bellavitis, Argentiina
ROP: Vencedor de la Costa Duendo, om. Tiina Ritvanen & Jani Tolonen
VSP: Tigidas Unica, om. Tuire Merenmies.

ROP Vencedor de la Costa Duendo & VSP Tigidas Unica.

ROP-pentu Casa Roque My Happy New Year & VSP-pentu Escarto's Key To My Heart.

ROP Vencedor de la Costa Duendo.

VSP Tigidas Unica.

ROP-kasvattaja kennel Kerberos Blanco.

ROP-veteraani Kerberos Blanco Salvador ja VSP-veteraani Dama-Blanca de Riolapiedra.

ROP Vencedor de la Costa Duendo palkintoineen. Kuva (c) Team Chainbreakers.

ROP-juniori Fortuna Niks Prada palkintoineen. Kuva (c) Team Chainbreakers