PENTUVÄLITYS

Ei tällä hetkellä pentueita.

LIITY JÄSENEKSI!

Saavuta dogomaisia etuja Dogo Argentino Club Finland ry:n jäsenenä. Lue lisää jäsenyydestä täällä!

MEITÄ TUKEMASSA

biofarm_allekain_web.png  DC_logo_web.png  fitdog_logo_web.png wuffi-logo.jpg

ERIKOISNÄYTTELY 2006

Halkian näyttelyalue. Kuva (c) Viviana Gonzáles.

Vuonna 2006 Dogo Argentino Club Finland ry. päätti järjestää oman, epävirallisen erikoisnäyttelyn. Näyttely järjestettiin Pornaisten Halkiassa kauniissa maalaismaisemassa. Tuomariksi kutsuttiin nyt jo edesmennyt, jopa legendaarinen italialaisherra Paolo Vianini de Vianini -kennelistä. Ajankohdaksi valittiin Helsingin Messukeskuksessa järjestettyä Euroopan Voittaja 2006 -näyttelyä edeltänyt päivä. 

Euroopan Voittaja -näyttely ja Vianinin tuomarointi sai aikaan ennennäkemättömän ilmoittautumismäärän, sillä epäviralliseen erikoisnäyttelyymme, jossa ei siis sertejä jaettu, ilmoittautui 86 dogo argentinoa pitkin Eurooppaa - jopa Slovakiasta asti. 


Tuomari: Paolo Vianini, Italia
ROP: Karolla del Cavdillo, om. kennel del Cavdillo, Slovakia
VSP: Kerberos Blanco Egoismo, om. Jarmo & Anne Kristiina Laine, Pornainen


Vaikka näyttely oli epävirallinen, noudatti yhdistyksemme Kennelliiton yleisiä näyttelysääntöjä. Seuraavan päivän Euroopan Voittaja -näyttely oli FCI:n alainen, joka salli typistettykorvaisten koirien osallistumisen näyttelyyn. Valitettavasti tilanne aiheutti sekaannusta näytteilleasettajissa. 

Näyttelypäivänä ilmoittautumispisteessä näyttelyn henkilökunta pyrki tarkastamaan kaikki paikalle tulleet ulkomaiset ja typistetyt koirat. Toimihenkilöt käännyttivät näyttelystä 6 kpl 1.1.2001 jälkeen syntyneitä, typistettykorvaisia koiria, joiden omistajat eivät olleet selvillä näyttelymme typistyskiellosta ja joilta näin estettiin osallistuminen näyttelyyn. Näyttelyssä arvosteltiin kaksi suomalaista typistettyä koiraa, jotka olivat riittävän vanhoja asetuksen puitteissa. Mukana oli myös ulkomaisia typistettykorvaisia koiria, jotka omistajiensa sanojen mukaan olivat syntyneet ennen 1.1.2001 ja näin saivat osallistumisoikeuden.

Näistä varotoimenpiteistä huolimatta seuraavana päivänä Euroopan Voittaja-näyttelyn näyttelyluettelon tiedoista selvisi, että epävirallisessa näyttelyssämme oli arvosteltu kaksi liian nuorta, typistettyä koiraa. Koska näyttelytoimikunnalla ei ollut epävirallisen luonteen vuoksi koirien rekisteröintitietoja, todettiin koirat liian nuoriksi vasta seuraavana päivänä, näyttelyn jälkeen, kun samat koirat ottivat osaa Euroopan Voittaja - näyttelyyn.

Yhdistys ilmoitti tapahtuneesta Suomen Kennelliittoon ja saikin nuhtelut typistettykorvaisten koirien joskin tahattomasta osallistumisesta epäviralliseen näyttelyymme. Yhdistys oli ja on edelleen erittäin pahoillaan tapahtuneesta vahingosta ja on pitänyt siitä asti erityisen tarkasti huolen siitä, ettei vastaava tilanne tule toistumaan missään yhdistyksemme järjestämissä virallisissa tai epävirallisissa tapahtumissa. 


Kehää. Kuva (c) Viviana Gonzáles.

Paolo Vianini arvostelemassa uroksia. Kuva (c) Viviana Gonzáles.